10 Mayıs 2009 Pazar
















Yukaridaki Havai adalari deyil, Bodrum, marmaris, kuşadasi, fethiye hic deyil. Yukari Istanbul. istanbulun şile ilcesine belkide hic gitmediniz, manzaralariyla, şile kalesiyle, limaniyla, plajiyla, hafta sonu olsun hafta ici olsun yaz aylarinda tiklim tiklim olan şile’ zengininide fakirinide ağirlicak kapasitede. Plaj’larinin güzelli ayridir şilede, limaninin güzelliği ayridir. eğer birgün yolunuz düşerse şile’ye ağlayan kaya plajına gidin ve efsanevi o kayaya bakın.
yaz aylarindada şile festivali muhteşem gorüntülere sahne oluyor fener alayi ise görülmeye değer Şile uçaksavar taburunun yapdiği fener alayina inanamicak kadar güzel görüntüler oluşuyor şile istanbul harem’den 1 saat 20 dakika uzakliktadir. izmitten 1 saat, sakarya’dan 2saat 10dakkadir. şileye gittinmide ağvaya uğramamak olmaz bizden söylemesi:)

ŞİLE TARİHİ ESERLERİ


TURİZM
Turizm, Şile'nin ekonomisi için çok önemli bir gelir kaynağıdır. Denizi ve tarihî değerleriyle özellikle yaz aylarında turizm ağırlık kazanmaktadır.

Tarihi ve Kültürel Mekânlar


Şile Kalesi
Şile Feneri : Türkiye'nin en büyük, dünyanın da ikinci büyük feneridir.
Şile Evleri
Sarıkavak Kalesi (Hasanlı Köyü)
Heciz Kalesi
Yeşilvadi
Hanımsuyu Çeşmesi
Osmanlı Hamamı
Kilise Kalıntısı
Vaftiz Yeri (Yeniköy)
Kilise Kalıntısı (Yeniköy)
Lahit Mezar (Sortullu Köyü)
Papazın Çeşmesi (Kabakoz Köyü)

şilem


Şile, İstanbul iline bağlı bir ilçedir. Marmara Bölgesi'nin kuzey doğusunda, Karadeniz kıyısındadır. Doğuda Kandıra, güneydoğuda Derince, güneyde Pendik ve Gebze, güneybatıda Ümraniye ve batıda Beykoz ilçeleriyle çevrilidir.
İKLİMİ
İklim İkinci derecede deprem bölgesi içinde yer alan Şile, Karadeniz iklimi ile Akdeniz iklimi arasında geçiş iklimi özelliğini gösterir. Her mevsimde bulutluluk ve nispi nemliliğin görüldüğü ilçede yıllık ortalama sıcaklık değeri 13.6°'dir. En yüksek sıcaklıklar 2002 Haziran'da 31.3°, Temmuz'da 45.2°, Ağustos'da 29.5°, olarak ölçülmüştür. En düşük sıcaklık Ocak'da -6.6°, Şubat'da -1.7°, Mart'da -2.2° olmuştur.

Yıllık ortalama yağış toplamı 75.7 mm. arasındadır. Yağışlı günlerin yıllık ortalaması 125-150 gün arasında değişmektedir. Yıllık ortalama nispi nemlilik, karadeniz üzerinden gelen nemli hava kütlelerinin etkisinde kaldığından %70 - % 80 arasındadır. Kuzeyi Karadenize açılı olduğundan karayel, yıldız, poyraz gibi kuzey yönlü rüzgarların etkisi altındadır
.